ZELFRIJDENDE AUTO: Veroorzaakt dodelijk ongeluk VS – 112TV
Home video ZELFRIJDENDE AUTO: Veroorzaakt dodelijk ongeluk VS
0

ZELFRIJDENDE AUTO: Veroorzaakt dodelijk ongeluk VS

0

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

De bestuurder van de zelfrijdende auto van taxibedrijf Uber die deze week in Amerika een voetganger doodreed, zat niet op te letten ten tijde van het ongeluk. Dat blijkt uit nieuwe beelden die de politie in Tempe (Arizona) heeft vrijgegeven.

De persoon, die achter het stuur zit om in te grijpen in geval van nood, kijkt regelmatig omlaag en let niet op de weg. Ze schrikt op het moment van de botsing. Op de beelden is ook te zien dat het 49-jarige slachtoffer pas laat in beeld komt, omdat het donker is. Het ongeval gebeurde rond 10 uur ‘s avonds. Mogelijk heeft de auto de vrouw daarom niet kunnen signaleren.

Voor zover bekend is het het eerste dodelijke ongeluk met een zelfrijdende auto waarbij een andere verkeersdeelnemer dan de bestuurder is overleden. In 2016 overleed de bestuurder van een Tesla die op de automatische piloot reed.

Uber heeft de tests met de zelfrijdende wagens stilgelegd en belooft mee te helpen aan het politieonderzoek.
—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/