Zeer grote uitslaande brand verwoest loodsen in Boxmeer – 112TV
Home video Zeer grote uitslaande brand verwoest loodsen in Boxmeer
0

Zeer grote uitslaande brand verwoest loodsen in Boxmeer

0

BOXMEER – Aan de Sint Anthonisweg in Boxmeer is in de nieuwjaarsnacht een zeer grote brand uitgebroken. Het vuur werd rond 2.00 ontdekt en bij de brandweer gemeld. Die rukte meteen met groot materieel uit. Eenmaal ter plaatse bleek de brand te woeden in twee loodsen achter een tapijtwinkel.

De brandweer zou hebben weten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de tapijtwinkel en de naastgelegen Gamma bouwmarkt. Er is opgeschaald naar code zeer grote brand en voor een multidisciplinaire coördinatie van de brand is scenario Grip1 afgekondigd. De brandweer heeft uit voorzorg metingen verricht. Ook zijn een aantal woningen in de buurt tijdelijk uit voorzorg geëvacueerd. Twee bewoners kregen tijdelijk elders onderdak aangeboden.

Om voor voldoende bluswater te zorgen is door de brandweer een zogeheten grootwatertransport aangelegd om water uit de Maas te kunnen halen. Die dikke slang ligt over het spoor heen. Dat kan ik de ochtendspits mogelijk problemen opleveren voor treinreizigers op de Maaslijn.

tags: