Zeer grote brand verwoest Industriepand aan Doklaan in Rotterdam-Zuid;Hulpdiensten massaal onderweg! – 112TV
Home video Zeer grote brand verwoest Industriepand aan Doklaan in Rotterdam-Zuid;Hulpdiensten massaal onderweg!
0

Zeer grote brand verwoest Industriepand aan Doklaan in Rotterdam-Zuid;Hulpdiensten massaal onderweg!


Bij hdet recyclingsbedrijf Van Leeuwen aan de Doklaan op Rotterdam-Zuid woedt een grote brand. Door de rookontwikkeling is de Maastunnel in beide richtingen afgesloten. Het vuur ontstond aan het einde van de middag in een hal waar huishoudelijke apparaten staan.

Mede-eigenaar Leo van Leeuwen van het familiebedrijf zegt dat de brand het grootste incident is in vijftig jaar. ,,We ontdekten het vuur net voor vijven in een hal waar allemaal apparaten liggen die nog moeten worden gerecycled. Denk daar bijvoorbeeld aan airconditioners. We hebben nog geprobeerd zelf te blussen, maar er was geen beginnen aan. In veel van die apparaten zitten batterijtjes tegenwoordig, misschien is daar het vuur begonnen.’’

Van Leeuwen hoopt dat de brand beperkt blijft tot de hal waar het vuur is ontstaan. ,,Als het zich verder uitbreidt, dan moeten we het bedrijf als verloren beschouwen. Dat zou vreselijk zijn. Het is toch je bedrijf hè.’’

De veiligheidsregio schaalde de situatie voor de hulpdiensten snel op naar GRIP-1. Dat houdt in dat er een centrale commandopost werd ingericht om de communicatie tussen politie, brandweer en andere hulpverleners makkelijker te maken. Over eventuele gewonden is nog niets bekend. Wel zijn tot nu toe al twee mensen even door ambulancepersoneel gecontroleerd. 

De rook is tot in de wijde omgeving te zien en drijft richting het zuiden, de wijk in. De Veiligheidsregio raadt iedereen aan deuren en ramen te sluiten wanneer last wordt ervaren. De brand trekt ook de nodige kijkers. De brandweer maakt zich zorgen over vooral de kinderen die in de rook staan aan de andere kant van de Maastunbel. ,,Ons advies: Blijf uit de rook.’’ Het verkeer aan beide kanten van de afgesloten tunnel staat muurvast.   

De brandweer heeft onder andere het droneteam ingezet, brandweerlieden die met een onbemand helikoptertje boven de plek des onheils vliegen om te kijken waar nog vuur woedt. Het Havenbedrijf helpt met de aanvoer van water uit de Nieuwe Maas om mee te blussen.