Zeer grote brand Nieuw-Mathenesserstraat Rotterdam – 112TV
Home video Zeer grote brand Nieuw-Mathenesserstraat Rotterdam
0

Zeer grote brand Nieuw-Mathenesserstraat Rotterdam


https://www.mediatv.nl/nieuws/25512/Zeer-grote-brand-Nieuw-Mathenesserstraat-Rotterdam.html

In de Nieuw-Mathenesserstraat in Rotterdam is vrijdagavond om 21:30 uur een uitslaande brand uitgebroken bij farmaceutisch bedrijf Maripharm. Het bedrijf maakt onder meer medicinale wiet voor geneesmiddelen. De brand werd snel opgeschaald naar middelbrand, gevolgd door grote- en zeer grote brand.

Vanwege een disciplinaire inzet werd Grip 1 afgekondigd door de aanwezige hulpdiensten. Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse, alsmede veel brandweervoertuigen om de enorme brand te bestrijden. De brand woedde net voor de kruising met de Van Deventerstraat. Een ruime omgeving werd door de politie afgesloten vanwege de inzet van de voertuigen welke betrokken waren bij de brandbestrijding.

Omwonenden werden geadviseerd vanwege de stank ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. Een NL-alert ging uit om omwonenden te waarschuwen vanwege de brand. Het bluswater kwam via een groot watertransport uit de Merwehaven en werd verder getransporteerd via de Marconistraat naar het brandadres. Ook blusboten van het Havenbedrijf lagen paraat in de Merwehaven.

Een groot feest dat aan de gang was in partycentrum Diva aan de Gustoweg is gecanceld. De DCMR heeft om 23:40 uur op de meldkamer nog geen klacht ontvangen door de brand in Rotterdam. Zo’n twee uur na de eerste melding van de brand was het vuur nog uitslaand en waren tientallen brandweerlieden nog druk bezig met bluswerkzaamheden.

Burgemeester van Schiedam, Cor Lamers, kwam ter plekke en liet zich bijpraten over de omvang van de brand. Pas laat in de nacht kon men het sein brand meester afgeven. De totale omvang van de schade is niet bekend, alsmede de oorzaak van de brand.

Heeft u een tip voor ons? Maak dan gebruik van onze tiplijn door een berichtje te sturen naar WhatsApp op 06-17172533.

Editing: Ed Koorengevel – Camera: Video Duivestein