Zeer grote brand in voormalig sportcomplex aan de Goirleseweg in Tilburg – 29-11-2014 – 112TV
Home video Zeer grote brand in voormalig sportcomplex aan de Goirleseweg in Tilburg – 29-11-2014
0

Zeer grote brand in voormalig sportcomplex aan de Goirleseweg in Tilburg – 29-11-2014


Zeer grote brand in voormalig sportcomplex aan de Goirleseweg in Tilburg, zaterdag 29 november 2014.

Sein brand meester gegeven na grote brand Stadssporthal Tilburg, politie vermoedt brandstichting

TILBURG – In de Stadssporthal aan de Goirleseweg in Tilburg is zaterdagavond rond negen uur een grote brand uitgebroken. De sporthal is in vlammen opgegaan. De brandweer was met meerdere bluswagens en hoogwerkers aanwezig om de brand te blussen. Het sein brand meester werd om tien voor twaalf gegeven.

Mensen die in de buurt wonen, werden geadviseerd om hun ramen en deuren dicht te houden vanwege de grote rookontwikkeling. De brand, die ook vanaf de nabijgelegen snelweg A58 en de rest van Tilburg goed te zien was, ging gepaard met veel rook. De sporthal ligt vlak in de buurt van het Willem II-stadion. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

De brandweer zal zaterdagnacht nog enkele uren bezig zijn met nablussen. Meetploegen hebben geen schadelijke stoffen in de omgeving aangetroffen. Het gebouw van de naastgelegen tennisvereniging is ook verloren gegaan.

Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen, maar ‘zo’n hal gaat niet vanzelf branden’, meldde een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant.

Er wordt door de politie rekening gehouden met brandstichting. Zaterdagmiddag zijn enkele verdachte personen gezien bij de sporthal. Toen heeft de politie niets aangetroffen.

De Stadssporthal is niet meer als sportlocatie in gebruik. Het pand zou worden gesloopt om plaats te maken voor woningen. De afgelopen weken is alle asbest uit het gebouw verwijderd. Zaterdagavond ging de sporthal in korte tijd verloren.

De brand op het industrieterrein werd al snel opgeschaald naar grote brand. Vanwege hevige rookontwikkeling in een aangrenzende woonwijk werd de brand opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat er coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig is en de burgemeester kan worden ingeseind.

Even werd door de zware rookontwikkeling overwogen om de nabij gelegen gevangenis te evacueren. “Omdat de wind in de goede richting staat is dit echter niet nodig”, liet een politiewoordvoerder aan Omroep Brabant weten.

tags: