Zeer grote brand in meubelzaak Brummen – 112TV
Home video Zeer grote brand in meubelzaak Brummen
0

Zeer grote brand in meubelzaak Brummen

In een meubelzaak aan de Ambachtstraat in Brummen is in de nacht van donderdag op vrijdag 27 september een zeer grote brand uitgebroken. Bij de brand raakte er niemand gewond. Wel moesten diverse omwonenden geƫvacueerd worden.

De brand werd om middernacht door een buurtbewoner ontdekt. Hij zag rook uit het pand komen en belde de brandweer. De brandweer die snel ter plaatse was schaalde direct groots op. De brand begon met een flinke rookontwikkeling maar wist zich later een weg naar buiten te vinden. Nadat de brand alsmaar groter werd sloeg deze over naar een naastgelegen woning. Deze brandde net als de meubelwinkel volledig af. Een andere winkel, een dierenspeciaalzaak, werden de dieren uit voorzorg uit de winkel gehaald. De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. De omgeving van de brand werd volledig afgezet. Veel Brummenaren kwamen kijken bij de brand. Zij werden op een afstand gehouden.

De brandweer van Brummen kreeg assistentie van diverse korpsen uit de regio waarvan ver vanuit de Achterhoek. De brandweerkorpsen Brummen, Zutphen, Eerbeek, Dieren, Vorden, Klarenbeek, Apeldoorn, Doesburg, Loenen, Varsseveld, Lichtenvoorde en Voorst waren bij de brand aanwezig.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Stichting Salvage is ter plaatse voor de schadeafhandeling.

tags: