Zeer grote brand in fietsenwinkel in Roden – 112TV
Home video Zeer grote brand in fietsenwinkel in Roden
0

Zeer grote brand in fietsenwinkel in Roden


Roden – De brandweer is donderdagavond met groots materieel uitgerukt voor een grote uitslaande brand in een fietsenwinkel aan de Kanaalstraat in Roden.

De eerste melding kwam omstreeks vijf voor acht bij de meldkamer binnen, vlak voor sluitingstijd van de winkel. Na enkele minuten werd er door de meldkamer opgeschaald naar middelbrand omdat de brand mogelijk uitslaand zou zijn.

Uitslaande brand
Toen de eerste brandweerwagens ter plaatse kwamen bleek dat er inderdaad sprake was van een uitslaande brand. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. Vanwege de omvang van het pand werd er opgeschaald naar grote brand, en extra materiaal van onder andere brandweer Groningen kwam ter plekke om assistentie te verlenen.
Volgens een getuige sloegen de vlammen uit het dak en uit de voorgevel van het pand.

NL-Alert
In verband met de grote brand in Roden werd er een NL-Alert bericht verspreid onder de huishoudens in de omgeving van Roden. Het advies van NL-Alert was om ramen en deuren te sluiten, en om mechanische ventilatie uit te schakelen in verband met de forse rookontwikkeling dat over Roden trekt.

Opschaling Grip 1
Rond 20:40 uur, ongeveer 45 minuten na de eerste melding, werd er opgeschaald naar Zeer grote brand Grip 1. Bij een Grip 1 situatie komen alle leidinggevenden van de hulpdiensten bij elkaar om te vergaderen en te overleggen over het verloop van de inzet en om te kijken wat er eventueel nog gered kan worden. Bij zo’n overleg zitten onder andere een officier van dienst van de -brandweer, -ambulance, -politie, -bevolkingszorg, -de gemeente, en verschillende experts.

Zover bekend raakte er bij de brand niemand gewond. De pand waar de brand woedde kan als verloren worden beschouwd. De Kanaalstraat in Roden is vanwege de brand afgesloten voor het verkeer.

Geef de hulpdiensten de ruimte en blijf uit de rook!

Beelden: Jordi Haverdings, Jelte Haumersen & Ruben H.

tags: