Zeer grote brand in de Langestraat Winschoten – 112TV
Home video Zeer grote brand in de Langestraat Winschoten
0

Zeer grote brand in de Langestraat Winschoten

De brandweer van Winschoten is donderdagavond uitgerukt naar een brand bij een pand in de Langestraat in het centrum van Winschoten. De brand zou op het dak van een pand zijn.
Er is opgeschaald naar grote brand. De korpsen van Oude Pekela en Veendam zijn eveneens gealarmeerd.
21.57 uur Ook Finsterwolde, Hoogezand (hoogwerker) en Haren zijn gealarmeerd en de hoogwerker van Veendam.
De brand woedt in het pand van Jan Emo Smid. Dit pand staat sinds 2008 leeg.
Zojuist is ook de traumahelikopter in Winschoten geland. Het is niet duidelijk of dit met de brand te maken heeft. Ook is er bij het brandende pand een harde knal gehoord.
Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.
Het dak van het brandende pand is zojuist ingestort. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Brandweer Wagenborgen en Vlagtwedde gaan ook ter plaatse.
Er komt tevens assistentie van de brandweer van Ten Boer, Harkstede, Slochteren, een tweede wagen van Hoogezand, Groningen, Nieuwe Pekela, Bedum en Stadskanaal (peloton). Ze verzamelen zich op de Burg. Schönfeldsingel. Dit uit voorzorg.
De brandweer controleert of het vuur is overgeslagen naar een naastgelegen pand. Hiertoe werd een ruit ingeslagen. Ze zijn met man en macht bezig om overslag naar andere panden te voorkomen.
De traumahelikopter is terug naar Eelde, stond waarschijnlijk uit voorzorg in Winschoten.
00.22 Het sein “brand meester” is nog niet gegeven. De brand woedde in twee panden. De oorzaak is nog onbekend. Voor zover bekend raakte niemand gewond.
Het sein “brand meester” werd om half één gegeven. Het nablussen gaat nog door. De brandweer bevestigd dat er asbest is vrijgekomen.

Bron: Westerwolde Actueel/G1
Beelden: RTV Gemeente Oldambt