Zeer grote brand in bedrijvenloods aan de Spieringweg in Zwaanshoek – 112TV
Home video Zeer grote brand in bedrijvenloods aan de Spieringweg in Zwaanshoek
0

Zeer grote brand in bedrijvenloods aan de Spieringweg in Zwaanshoek

Video: Mizzle Media © 2019
http://www.mizzlemedia.nl

Zwaanshoek – Een grote brand woedt zondagochtend in een loods aan de Spieringwegin Zwaanshoek. Toen de brand iets voor 5.30 uur uitbrak, waren er volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio nog mensen aanwezig.

De brandweer spreekt van een zeer grote brand en bestrijdt het vuur met verschillende wagens uit de hele regio. Het vuur werd iets voor 5.30 uur gemeld. Tegen 8 uur werden nog meer brandweerwagens naar Zwaanshoek gestuurd. Tientallen brandweerauto’s bestrijden het vuur. Brandweer Aalsmeer heeft haar dompelpomp ingezet in Zwaanshoek. Brandweer Amsterdam zet bij de brand een speciale blusrobot in.

In de loods waren tussen de zes personen aanwezig toen de brand uitbrak. Niemand raakte gewond. De woordvoerder denkt dat die mensen daar verbleven. Het gaat om een loods buiten Zwaanshoek, in de richting van Cruquius.

De loods was een verzamelloods. Er stond veel hout en er werd aan houtbewerking gedaan. Ook stonden er een paar oude auto’s.

Bij de brand komt veel rook vrij. Veiligheidsregio Kennermerland roept op om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven. De rook is te zien en te ruiken in Hillegom, Vogelenzang en in de wijk Toolenburg in Hoofddorp. Er kunnen roetdeeltjes uit de lucht vallen, meldt de Veiligheidsregio. Die zijn echter niet schadelijk, voegt ze toe.

Er zijn meetploegen van de brandweer aanwezig in Zwaanshoek. Zij controleren of gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand.