Zeer Grote Brand in bedrijfsverzamelgebouw aan de Kapitein Rondairestraat in Tilburg – 10-08-2020 – 112TV
Home video Zeer Grote Brand in bedrijfsverzamelgebouw aan de Kapitein Rondairestraat in Tilburg – 10-08-2020
0

Zeer Grote Brand in bedrijfsverzamelgebouw aan de Kapitein Rondairestraat in Tilburg – 10-08-2020

Zeer Grote Brand in bedrijfsverzamelgebouw aan de Kapitein Rondairestraat in Tilburg – 10-08-2020

Brandweer probeert vuur in Tilburgs bedrijfsverzamelgebouw ‘binnen’ te houden: ondernemers kijken machteloos toe

TILBURG – De brandweer probeerde rond middernacht nog altijd een complexe brand onder controle te houden in een bedrijfsverzamelgebouw op industrieterrein Loven in Tilburg. Strategie is om het vuur binnen te houden door de zuurstoftoevoer te blokkeren en zo te voorkomen dat omliggende panden geraakt worden.

De brand aan de Kapitein Rondairestraat woedt in een diepliggend pand, waar zo’n acht bedrijven in zitten. Het zijn huurders van de TSD Groep, een detacheringsbedrijf voor technisch personeel.

In het pand zit onder meer een bedrijf in led-lampjes. Eigenaar Tarik Essaidi van Leds Make A Difference (LMAD) staat met collega-ondernemers machteloos toe te kijken: ,,Het lijkt wel een droom. Dit is echt een tegenslag. We begonnen in de kleinste ruimte, maar zijn in in het gebouw de afgelopen jaren flink gegroeid. Het wordt een uitdaging om hier weer bovenop te komen.” Net als cosmeticaproducten van een ander bedrijf lijkt de opslag van LMAD verloren.

Verder houden onder anderen een websitebouwer, boekhouder en gerechtsdeurwaarder kantoor in het gebouw.

In een naastgelegen pand stonden oldtimers. Drie daarvan konden naar buiten worden gereden. Met vijf andere wagens lukte dat niet meer.

Omdat de waterdruk te laag is in de omgeving – mogelijk omdat veel mensen water gebruiken voor hun tuin of zwembad – is de brandweer genoodzaakt water uit het kanaal halen.

Rond 20.25 uur schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand, omdat de vuurhaard ‘erg lastig te bereiken is’. Het gebouw ligt ingeklemd tussen andere panden. Er komt veel rook vrij, die in grote delen van Tilburg te zien is.

Aan het eind van de avond besloot de brandweer om, ook gezien de warmte, nieuwe manschappen voor aflossing op te roepen. Verwacht werd dat tot ver na middernacht de brand nog bestreden moest worden.

Rond 02.00 uur ‘s nachts laaide het vuur op en werd de brand tijdelijk uitslaand.

Bij de brand was iemand gewond geraakt, meldde de Veiligheidsregio. Het bleek nadien te gaan om een eigenares van een van de bedrijfjes die door emoties was overmand en door ambulancepersoneel moest worden opgevangen. Van fysieke verwondingen was geen sprake.

De brandweer bestrijdt de brand vanaf de Kapitein Rondairestraat en de Jules Verneweg. Beide straten zijn afgesloten voor verkeer. Het blussen kan nog uren duren.

Bron: https://www.bd.nl/tilburg-e-o/brandweer-probeert-vuur-in-tilburgs-bedrijfsverzamelgebouw-binnen-te-houden-ondernemers-kijken-machteloos-toe~ac99273e/

tags: