Zeer grote brand in bedrijfspand Energiebaan Oude Tonge – 112TV
Home video Zeer grote brand in bedrijfspand Energiebaan Oude Tonge
0

Zeer grote brand in bedrijfspand Energiebaan Oude Tonge

0

http://www.mediatv.nl/nieuws/19036/Zeer-grote-brand-in-bedrijfspand-Energiebaan-Oude-Tonge.html

Vrijdagavond is een enorme brand uitgebroken in Oude-Tonge. Het vuur woedde aan de Energiebaan in een bedrijfspand. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand gevolgd door Grip 1. Er kwam extra personeel en voertuigen ter plaatse om het vuur te bedwingen in de loods. Tevens werd een grootwater-transport aangelegd.

De politiehelikopter hing kort boven het object en maakte een landing in de nabijheid. Het getroffen bedrijven zijn IHG Roestvaststaal, gespecialiseerd in de bouw van keukens voor de industrie en machinebouw voor de industriƫle sector. Er huisvest ook een houtbewerkingsbedrijf. De schade zal aanzienlijk zijn.

De brandweer zette een ladderwagen en hoogwerker in en meerdere waterkanonnen met tankautospuiten voor de buitenaanval. Er kwam veel rook vrij bij de uitslaande brand. Over een eventuele oorzaak van de brand valt niets te zeggen, dat zal uit onderzoek later moeten blijken. Er vielen geen gewonden, wel stonden meerdere ambulances paraat. Kort voor 21:30 uur was het vuur niet meer uitslaand maar nog wel aanwezig in het dak.

De DCMR heeft tot op heden nog geen meldingen van overlast gekregen op de meldkamer in Schiedam.

Editing: Ed Koorengevel – Camera: Video Duivestein

tags: