Zeer grote brand in autobedrijf Vlambloem Rotterdam – 112TV
Home video Zeer grote brand in autobedrijf Vlambloem Rotterdam
0

Zeer grote brand in autobedrijf Vlambloem Rotterdam

0

https://www.mediatv.nl/nieuws/22513/Zeer-grote-brand-in-garagebedrijf-Vlambloem-Rotterdam–GRIP-2-.html

In een garagebedrijf op de Vlambloem in Rotterdam-Ommoord is zaterdagochtend een grote uitslaande brand uitgebroken. Door nog onbekende oorzaak ontstond er kort voor 11:00 uur brand in de garage die razendsnel uitbreidde.

Hulpdiensten schaalden naar het sein “GRIP 2” op, als gevolg van een explosie is een brandweerman gewond geraakt. Ook een medewerker van het bedrijf raakte gewond.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend, brandweerlieden zijn druk bezig geweest om het vuur te bestrijden en maakten daarbij gebruik van een grootwatertransport voor de waterwinning. Meldingen kwamen binnen van mensen die de grote rookkolom waarnamen, zelfs tot in Gouda en Leiden.

Een aangrenzend pand, ook een autobedrijf, stond eveneens in brand. Onbekend hoeveel voertuigen in brand zijn geraakt. Bij het incident stonden vijf ambulances stand-by, twee daarvan vertrokken met spoed richting ziekenhuis. Een van de gewonden liep letsel op vanwege de eerdere explosie. In het pand waren gasflessen aanwezig. Ook klonken harde klappen van autobanden die bezweken door de hitte.

Vanuit Haaglanden kwam ook een peloton van de brandweer naar de Vlambloem. Dit duidde op de ernst van het incident waarbij 12 blusvoertuigen zijn ingezet door de diverse Veiligheidsregio’s. Nog drie uur na de eerste melding, stegen nog zwarte rookwolken op vanaf het bedrijventerrein.

De politie en Team Brandonderzoek gaan ter plaatse bekijken hoe de brand is ontstaan. Over een schadebedrag valt nu nog weinig te zeggen, maar zal in de miljoenen bedragen.

Editing: Ed Koorengevel – Camera: Video Duivestein