Zeer grote brand GRIP 1 Radeweg Vaassen – 112TV
Home video Zeer grote brand GRIP 1 Radeweg Vaassen
0

Zeer grote brand GRIP 1 Radeweg Vaassen

VAASSEN 19-12-2018 Omstreeks 20:00 werden de brandweer korpsen Vaassen, Epe, Terwolde en Deventer gealarmeerd voor een grote brand in een bedrijfshal van TTP.
Omdat tijdens de eerste melding al bleek dat er sprake was van een grote uitslaande brand is er in de eerste melding direct opgeschaald naar grote brand, bij de brand kwam was mede door de aanwezigheid van grote hoeveelheden kunststof sprake van grote rookontwikkeling.
De brand werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand GRIP 1, dit om voldoende blusvoertuigen en ondersteunende voertuigen ter plaatse te krijgen om de belende percelen te behouden en voor een goede afstemming tussen de betrokken hulpdiensten.
De meetploeg van brandweer Oldebroek is ter plaatse geweest en heeft in het effectgebied van de rook metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen, buiten de stoffen welke bij een brand standaard vrijkomen zijn er geen andere gevaarlijke stoffen vrijgekomen.
De brand bij TTP greep zeer snel om zich heen, de brandweer heeft het pand gecontroleerd uit laten branden, het pand van TTP kan als verloren worden beschouwd.
In het pand stonden meerdere tanks met duizenden liters olie, hierdoor is er sprake van een forse brand welke lastig te blussen is, de schuimblusvoertuigen van brandweer Epe en Twello zijn ingezet om de vlammenzee te blussen.
Bij de brand zijn Brandweer Vaassen Brandweer Epe Brandweer Terwolde Brandweer Apeldoorn Brandweer Oene Brandweer Welsum Brandweer Twello Brandweer Oldebroek Brandweer Heerde en uit de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland ingezet.
De Logistieke Eenheid VNOG-West is ook ter plaatse geweest met eenheden voor het grootschalig watertransport, verzorging voor de aanwezige hulpverleners en met eenheden voor nieuwe persluchtflessen en schone bluskleding in het kader van arbeidshygiƫne.
Gedurende de brandbestrijding waren de wegen rond de brand afgezet, mede door de forse rookontwikkeling waren er een mensen op de been die naar de brand kwamen kijken, deze werden door de aanwezige politie op grote afstand gehouden en waar nodig weggestuurd.
Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, team brand onderzoek gaat op een later tijdstip onderzoek doen naar de brand.

Auteur: Regio06Fotografie.

Op de beelden van Regio06Fotografie rust auteursrecht. Het gebruik of publicatie ervan zonder toestemming is verboden. Indien u deze beelden toch wilt gebruiken, neem dan gerust contact met ons via Regio06Fotografie@gmail.com

tags: