Zeer grote brand autosloperij in De Lier op 1 april 2013 – 112TV
Home video Zeer grote brand autosloperij in De Lier op 1 april 2013
0

Zeer grote brand autosloperij in De Lier op 1 april 2013

Aan de Burgerdijkseweg in De Lier heeft maandagmiddag een zeer grote brand gewoed in een autosloperij. Er zijn geen gewonden gevallen. Tientallen sloopauto’s op het buitenterrein zijn volledig uitgebrand.

De brandweer heeft zich geconcentreerd op het voorkomen dat het vuur zou overslaan naar omliggende bedrijfsgebouwen. Kort na 17.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Het vuur brak omstreeks 15.00 uur uit. Er werden zeker vijftien brandweerwagens naar de sloperij gestuurd. Voor de aanvoer van bluswater werden slangen uitgelegd naar een waterbassin in de nabije omgeving en naar een sloot op 300 meter afstand. Intussen hield de politie nieuwsgierigen op grote afstand.

Immense zwarte rookwolken trokken vanuit het hele Westland de aandacht. Meder daardoor liep het autoverkeer op de N223 tussen Westerlee en Delft vast.

Gemeente Westland adviseerde de inwoners van De Lier om ramen en deuren gesloten te houden. Dat advies werd om 18.00 uur ingetrokken. Burgemeester Van der Tak van Westland liet zich ter plaatse

tags: