Zeer grote brand 4 seizoenen Twello. – 112TV
Home video Zeer grote brand 4 seizoenen Twello.
0

Zeer grote brand 4 seizoenen Twello.

0

Twello 28-05-2018 Om 03:55 uur werden meerdere eenheden opgepiept voor een middelbrand aan de Molenstraat/Kerklaan in Twello.
Toen de eenheden eenmaal ter plaatse was, was het al gauw duidelijk dat het ging om een forse brand in restaurant de 4 seizoenen, waarna er gelijk opgeschaald werd naar een grote brand.
De brand breidde zich snel uit en begon uit te slaan.
De brandweer is nog binnen geweest, maar zagen dat dit niet meer mocht baten en gingen de brand opwachten vanaf de buitenkant, er werd toen opgeschaald naar een zeer grote brand om extra eenheden ter plaatse te krijgen.
Brandweer Twello, 2x Deventer, Apeldoorn, Terwolde en de hoogwerkers vanuit Apeldoorn en Deventer zijn ter plaatse om de brand te blussen. Ook zijn er 4 waterwagens ter plaatse, watertransport Twello en het groot watertransport van Apeldoorn.
Ook logistiek Apeldoorn was er voor ademlucht en schone pakken samen met de verzorgingsgroep Apeldoorn.
Rond 05:30 uur is het sein brandmeester gegeven en kon de brand afgeschaald worden, waarna enkele eenheden weer retour post konden.
Volgens de veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland is het dak volledig verwoest en de rest van het pand behouden gebleven.
De schade zal enorm zijn.
Burgemeester Jos Penninx was ook ter plaatse voor de brandweer en om zijn steun te betuigen.
Twee tankautospuiten blijven staan voor het nablussen, salvage gaat de schade afhandelen.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

Auteur: Regio06fotografie

Op de beelden van Regio 06 Fotografie rust auteursrecht. Het gebruik of publicatie ervan zonder toestemming is verboden. Indien u deze beelden toch wilt gebruiken, neem dan gerust contact met ons via regio06fotografie@gmail.com

tags: