Zeer grote bosbrand (Grip 1) aan de Sterkselseweg in Maarheeze – 26-07-2018 – 112TV
Home video Zeer grote bosbrand (Grip 1) aan de Sterkselseweg in Maarheeze – 26-07-2018
0

Zeer grote bosbrand (Grip 1) aan de Sterkselseweg in Maarheeze – 26-07-2018

0

Zeer grote bosbrand (Grip 1) aan de Sterkselseweg in Maarheeze, 26-07-2018.

Grote bosbrand Maarheeze: gebied ter grootte van 16 voetbalvelden ‘opgegeven’

MAARHEEZE – Aan de Sterkselseweg in Maarheeze woedt donderdagmiddag een grote bosbrand. Volgens een woordvoerder van de brandweer wordt een gebied van ten minste 200 bij 200 meter (vier hectare) als ‘verloren’ beschouwd. Het sein brandmeester is inmiddels gegeven.

De brandweer verwacht dat het nablussen nog uren zal duren. Wie last heeft van de rook wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Er is geen bewoond gebied in gevaar door de brand. Wel is de golfclub Haviksoord, dat ten noorden van de brand ligt, gesloten. Dat is volgens de brandweer uit voorzorg gebeurd, omdat de club mogelijk in ‘rookgebied’ terecht zou komen.

Brand
De brand brak rond één uur ‘s middags uit. Volgens de brandweer is acht hectare verloren gegaan door de brand, maar daar lijkt het bij te blijven. “We hadden de verwachting dat er een gebied van 400 bij 400 meter (zestien hectare) getroffen zou worden door de brand, dat hebben we kunnen beperken tot een gebied van 200 bij 200 meter (vier hectare)”, zegt brandweerwoordvoerder Tom Driessen.

Er zijn drie brandweerpelotons en zo’n 75 brandweermensen in touw. Brandweermannen wisselen elkaar na een uur af omdat ze de afgelopen weken zo druk bezig zijn geweest. Ook lokale boeren blussen mee.

Oorzaak
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. “Toen we aankwamen, stond al een groot deel in brand. We weten nu nog niet precies waar de brand is begonnen”, zegt Driessen. “De brandweer zal samen met de politie nog onderzoek doen naar de oorzaak.”

Vanwege de droogte geldt in Brabant de hoogste risicofase voor natuurbranden. Er wordt opgeroepen om op geen enkele manier vuur te gebruiken in de natuur.

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/2806891363/Grote+bosbrand+Maarheeze+gebied+ter+grootte+van+16+voetbalvelden+opgegeven.aspx

tags: