Woonboerderij St Jacob verwoest door uitslaande brand – 112TV
Home video Woonboerderij St Jacob verwoest door uitslaande brand
0

Woonboerderij St Jacob verwoest door uitslaande brand

SINT JACOBIPAROCHIE – Een boerderij aan het Noordeinde ging dinsdagmiddag verloren bij een uitslaande brand.

De brandweer kreeg de melding om 13:07 en schaalde al snel op naar “Grote brand Grip 1”. De brandweerkorpsen van Menaam, Leeuwarden, Harlingen, Stiens en Franeker kwamen daarop het korps van Sint Annaparochie assisteren. Een mobiele commando unit (MCU) kwam vanuit Drachten naar de brandlocatie. Twee ambulances waren ook ter plaatse voor eventuele persoonlijke ongelukken.

Mede door de krachtige wind kon de woonboerderij al snel als verloren worden beschouwd. De brandweer kon uitbreiding naar nabijgelegen woningen voorkomen. De bewoners hiervan werden geëvacueerd. Een aantal woningen heeft lichte schade opgelopen bij de brand. Er raakte niemand gewond.

Twee pony’s konden op tijd in veiligheid gebracht worden. Beiden werden in een nabijgelegen weiland gezet. Om de laatste brandende resten te kunnen doven moesten er sloopwerkzaamheden worden verricht. Omdat het gaat om een lokatie voor pleeghulp zijn inmiddels hulpdiensten, gemeentemedewerkers en Salvage aan het werk om opvang te organiseren.

tags: