wederom brand renewi 22 juli 2018 – 112TV
Home video wederom brand renewi 22 juli 2018
0

wederom brand renewi 22 juli 2018

Zondag 22 juli 2018 rond 19:15 uur brak er wederom brand uit in containers van Renewi bij de locatie aan de Ophemertstraat in Heijplaat. De melding kwam binnen als een autobrand, waarbij de brandweer met spoed voor een middelbrand ter plaatse diende te komen. Het bleek uiteindelijk te gaan om containers welke waren gevuld met matrassen en dit zorgde voor een grote hoeveelheid rookontwikkeling.

De brand breidde zich uit naar omliggend afval en zorgde voor een grote vlammenzee op het terrein. De brandweer schaalde rond 19:30 uur op naar grote brand.

De brandweer kreeg hulp van het havenbedrijf die met blusboten de brandweerwagens van water heeft voorzien.

Vanwege de hoeveelheid rook die vrij kwam bij de brand, is rond 20:50 uur een NL-Alert bericht verspreid om omwonende te waarschuwen, hierin werd geadviseerd indien de omwonende last van de rook had ramen en deuren gesloten dienden worden te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen.

Rond 21:30 uur hebben meetploegen in de omgeving diverse metingen verricht, maar niets bijzonders gemeten.

Brandweer heeft ’s nachts nog enkele uren geblust. Met o.a. een shovel en een kraan is het het afval uit elkaar getrokken om goed te kunnen blussen. Rond 4 uur werden de blusslangen weer ingepakt en gingen de laatste voertuigen retour naar de kazerne.

Dinsdag brak er ook al brand uit in matrascontainers bij Renewi wat ook toen gepaard ging met de nodige rookontwikkeling. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de branden is.

https://www.facebook.com/HeijplaatOnline

https://www.instagram.com/HeijplaatOn…
https://heijplaatonline.com

tags: