Update: Grote brand in binnenstad van Groningen – 112TV
Home video Update: Grote brand in binnenstad van Groningen
0

Update: Grote brand in binnenstad van Groningen

0

Aan de Oosterstraat in de binnenstad heeft maandagochtend korte tijd een grote brand gewoed. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Het vuur is inmiddels geblust.

De uitslaande brand woedde in een café. De eerste melding kwam even na 04.15 uur binnen waarbij de Groninger brandweer in eerste instantie met twee bluswagens en een hoogwerker uitrukte. Korte tijd later kwam daar nog een derde bluswagen bij. Het vuur was snel onder controle. Brandweerlieden gingen daarna naar binnen om te controleren of er nog mensen aanwezig waren. Ook inventariseerde men of het vuur daadwerkelijk onder controle was. Hiervoor waren verschillende sloopwerkzaamheden nodig. Ook omliggende gebouwen werden gecontroleerd of er geen doorslag had plaatsgevonden.

In de OOG Ochtendshow verklaarde woordvoerder Matthijs Noordhoff dat de brand intussen geblust is. Er wordt nu nader onderzoek ingesteld. Stichting Salvage zorgt voor de nazorg. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

We zijn ter plaatse in de Oosterstraat. Bij een café troffen wij een uitslaande brand aan. We hebben opgeschaald naar grote brand en krijgen onder andere ondersteuning van een extra blusvoertuig.
— Brandweer Groningen (@BRWGroningen) 2 juli 2018