Uitslaande brand legt leegstaand restaurant in as: 20 omwonenden ontwaken in Heer Hugo – 112TV
Home video Uitslaande brand legt leegstaand restaurant in as: 20 omwonenden ontwaken in Heer Hugo
0

Uitslaande brand legt leegstaand restaurant in as: 20 omwonenden ontwaken in Heer Hugo

Twintig omwonenden van het leegstaande restaurant dat afgelopen nacht uitbrandde aan de Stationsweg in Heerhugowaard hebben de nacht van dinsdag op woensdag doorgebracht in Hotel Heer Hugo. Door de sterke rookontwikkeling konden zij vannacht nog niet terugkeren naar hun woning. Om 1:00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer is nog tot diep in de nacht bezig geweest met nablussen en wist schade aan panden rondom het vuur te beperken.

Sloopbedrijf C.A. de Groot uit Alkmaar werd opnieuw uit bed gebeld. Rond middernacht arriveerde een sloopkraan, die meteen aan het werk ging. Vanochtend was er bij het krieken van de dag weinig meer over van het voormalige Aziatische restaurant.

De eerste melding van de brand kwam rond 21:30 uur binnen en 20 minuten later werd opgeschaald naar ‘Grote Brand’, niet veel later zelfs naar ‘Zeer Grote Brand’ wegens de flinke rookontwikkeling. De twee tankautospuiten en de hoogwerker van Brandweer Heerhugowaard kregen assistentie van de korpsen uit Zuid-Scharwoude en Obdam.

Het gaat om het oude restaurant Asian Taste op de kruising Stationsweg/ Industriestraat, dat al sinds 2018 leeg staat. In april van dat jaar moest de brandweer ook al uitrukken toen er brand was ontstaan in een illegaal bewoonde ruimte, die vol stond met brandbare vloeistoffen.

De veiligheidsregio ontruimde de panden in de directe omgeving. Omwonenden werden opgevangen in Hotel Heer Hugo, waar velen later dus ook de nacht doorbrachten. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Treinen bleven volgens dienstregeling rijden.

tags: