Sportcomplex In de Pollack een jaar na de brand – 112TV
Home video Sportcomplex In de Pollack een jaar na de brand
0

Sportcomplex In de Pollack een jaar na de brand


Sportcomplex In de Pollack in Oirsbeek is eind juni weer klaar voor gebruik. Dat zegt aannemer Maurice Goessens tegen ZO-NWS. De grote brand van exact een jaar geleden richtte enorme schade aan. Een groot gedeelte van het complex kon niet meer worden gered. Enkel de turnhal bleef bespaard. Een jaar later zit de aannemer in de afrondingsfase van de herstelwerkzaamheden. “Donderdag beginnen we met de plafondplaten, vloeren worden gelegd en eind juni is alles spik en span”, vertelt Goessens.

Volgens wethouder John Essers heeft de brand een grote impact gehad op de verenigingen. “Van het ene op het andere moment is de thuishaven niet meer beschikbaar en moeten verenigingen op zoek naar een plek waar ze alsnog kunnen sporten”, laat Essers weten. J├╝rgen Sluijsmans die in de gemeente Beekdaelen gaat over gebouwenbeheer stelt dat de verenigingen van In de Pollack betrokken zijn geweest bij een informatiebijeenkomst. “Verenigingen hebben daar de mogelijkheid gekregen om ook verbeteringen aan de accommodatie te opperen. Zo is er rekening gehouden met een dubbele toegangsdeur bij kleedlokalen, ventilatie, vloeren en de valwand van de dojo” (zaal waarin Japanse vechtsport beoefend wordt, red.)

Door het coronavirus lopen de herstelwerkzaamheden ietwat achter. De vloer die in de dojo moet worden gelegd kan pas begin juni vanuit Frankrijk geleverd worden. Eind juni zijn de verenigingen dus weer welkom in In de Pollack. Volgens wethouder Essers mag dat niet onopgemerkt voorbij gaan. “Geen grote feesten, maar er mag zeker op een gepaste manier aandacht aan geschonken worden een jaar na dato”, aldus Essers.

tags: