SCHIE TV: Tot twee keer toe brand bij Apotheek aan de Van Swindensingel – 112TV
Home video SCHIE TV: Tot twee keer toe brand bij Apotheek aan de Van Swindensingel
0

SCHIE TV: Tot twee keer toe brand bij Apotheek aan de Van Swindensingel

Woensdag is er tot twee keer toe brand geweest bij de apotheek aan de Van Swindensingel.

Bij de eerste brand ‘s middags kwam korte tijd wat rook vrij. De brand is waarschijnlijk in de kelder van het gebouw begonnen. Het personeel was op tijd buiten. Er vielen geen gewonden.

Het was toen nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is geweest. De straat was tijdelijk afgesloten. Nadat het gebouw geventileerd was, kon de brandweer de spullen weer inpakken.
Maar niet voor lang want even later was het weer raak.

De hulpdiensten zijn woensdagavond urenlang bezig geweest bij het Medisch Centrum Schiedam.
Nu ging het om een kapot gevallen fles met fosfor. Fosfor ontbrandt bij contact met zuurstof. Op de vloer van het medisch centrum ligt het fosfor, maar het is nauwelijks te zien. Het opruimen hiervan is een specialistisch klusje en het opstellen van het juiste plan van aanpak vergde tijd. Uiteindelijk zijn 2 tankautospuiten van de brandweer Schiedam en Vlaardingen ingezet met speciale beschermende laarzen.

Een grote zandwagen kwam het benodigde zand brengen die de brandweer over de vloer heeft gestrooid en daarna nat heeft gemaakt om zodoende het fosfor in te pakken zodat het afgevoerd kon worden. Tijdens de inzet stonden onder andere de verzorgingsunit en een adembeschermingsunit standby. De straat was geruime tijd afgesloten.

Beelden: Flashphoto.nl.

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video’s en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Kijk voor meer informatie op https://schie.nu

tags: