SCHIE TV: NL Alert in Schiedam voor grote brand aan boord van een schip – 112TV
Home video SCHIE TV: NL Alert in Schiedam voor grote brand aan boord van een schip
0

SCHIE TV: NL Alert in Schiedam voor grote brand aan boord van een schip


‘Er is brand op een schip in de Waalhaven in Rotterdam. Een NL Alert daarover is ook in een deel van Schiedam is aangekomen. Door de ZW wind is de kans klein dat de rook over Schiedam trekt. Toch last van de rook? Ga dan naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.’laat de gemeente Schiedam weten.

De brand is zaterdagmiddag rond 16:00 uur ontstaan op een schip ter hoogte van boei 29 aan de Waalhaven. De brand is opgeschaald naar grote brand, Grip 1.

Het gaat om het schip Dimitris S. Eén persoon is door de ambulancedienst nagekeken op verwondingen. Het is niet bekend of er meer personen gewond zijn geraakt.

Het speciale scheepsbrandbestrijdingsteam kwam ter plaatse om de brand te bestrijden. Ook het droneteam was aanwezig om de brand vanuit de lucht in beeld te brengen.

Het ging om metaalschroot dat in brand stond. De luiken van het schip werden op den duur gesloten om de rookoverlast te verminderen terwijl de brandweer een plan van aanpak maakte. Het kan nog enige tijd duren voor de brand volledig is geblust.

Tegen 21:00 uur werd een tweede NL-Alert-bericht verstuurd.

Beelden: Flashphoto.nl

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video’s en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Kijk voor meer informatie op https://schie.nu