Persoon omgekomen bij zeer grote brand in flat Jongkindstraat Maassluis – 112TV
Home video Persoon omgekomen bij zeer grote brand in flat Jongkindstraat Maassluis
0

Persoon omgekomen bij zeer grote brand in flat Jongkindstraat Maassluis

Bij een zeer grote brand in een flat aan de Jongkindstraat in Maassluis is een persoon om het leven gekomen. Twee brandweermannen raakten gewond. De brand is aan beide kanten uitslaand geweest en ging gepaard met veel rookontwikkeling.

De brand brak even voor 8 uur uit op de derde verdieping van de portiekflat. Het vuur was al snel uitslaand en sloeg over naar de bovengelegen woning. In totaal werden 12 woningen rondom de brand ontruimd. De bewoners konden hun woningen via het portiek verlaten. Meerdere personen zijn nagekeken door ambulancepersoneel, niemand hoefde naar het ziekenhuis over te worden gebracht.

Om het vuur te blussen heeft de brandweer de deur van de brandende woning geforceerd. Daarbij raakten twee brandweermannen licht gewond maar hoefden niet naar het ziekenhuis overgebracht te worden. In de woning is een lichaam aangetroffen. Team brandonderzoek van de brandweer en de forensische opsporing van de politie zullen onderzoek verrichten naar de toedracht van de brand.

De brandweer heeft naast het blussen van de brand ook zorggedragen voor een kat die rookvergiftiging had opgelopen. Zij hebben de kat zuurstof toegediend in afwachting van de dierenambulance.

Camera: Killian Lindenburg/Video Duivestein – Montage: Killian Lindenburg