Ongevallen De Lijn Wommelgem & Deurne – 112TV
Home video Ongevallen De Lijn Wommelgem & Deurne
0

Ongevallen De Lijn Wommelgem & Deurne

0

Deurne 20 febr. 2018 – Op het kruispunt van de August Van de Wielelei en de Ruggeveldlaan in Deurne zijn dinsdagochtend rond 07:20 uur (20 febr.) een bus en een tram frontaal op elkaar gereden. Een 25 personen raakten gewond. De weg was er een hele tijd volledig versperd.

De tram op lijn 10 die in de richting van Antwerpen reed, draaide aan het kruispunt onverwacht linksaf naar de Ruggeveldlaan. Dat is niet de normale route voor tram 10 en dat was waarschijnlijk ook wat de buschauffeur die in de richting van Wijnegem reed verraste. Het kwam tot een stevige aanrijding, waardoor de buschauffeur gekneld zat in zijn cabine.

De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, hij raakte lichtgewond. In de tram en bus – goed gevuld tijdens de ochtendspits – raakten in totaal een 25 passagiers gewond. Zij werden met lichte verwondingen naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Het ongeval zorgde voor de nodige verkeershinder in de buurt. Het kruispunt was urenlang afgesloten voor het autoverkeer, omdat beide voertuigen moesten worden weggetakeld. De federale politie kwam ter plaatse met een gespecialiseerd team om de vaststellingen van het ongeval te doen.

Wommelgem – Op de keerlus aan de rotonde van het op- en afrittencomplex van de E313 in Wommelgem is dinsdag (20 febr.) rond 9 uur een tram gekanteld. De hulpdiensten waren enkele uren bezig met het wegtakelen van het treinstel. Het ging om een gekoppeld stel PCC-trams, waarvan het voorste tramstel op zijn zij belandde. Het ongeval gebeurde volgens de bestuurder van de tram omdat zijn remmen dienst weigerden in de bocht. Daardoor lag de snelheid van de tram te hoog en kwam het tot de crash.

Op het moment van het ongeval zaten vijftien personen in de tram, daarvan raakten er vier lichtgewond. “Drie van hen werden naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Sven Verbaenen van de politiezone Minos.

De politie riep op om de omgeving van het ongeval te vermijden omdat er een grote kraan ( Kranen Michielsens) ter plaatse kwam om de tram te kunnen takelen. Iets voor 14.30 uur waren de takelwerkzaamheden afgerond.

Het ongeval zorgde voor heel wat hinder. De oprit van de E34-E313 naar Antwerpen was een tijdlang afgesloten. Er reden ook geen trams meer naar P+R Wommelgem, lijn 8 werd afgeleid naar Silsburg. De tramlijn ging rond 14:30 uur opnieuw open voor reizigers.

tag : De Lijn

tags: