Ongeval trein busje Beesel 11-2-2019 – 112TV
Home video Ongeval trein busje Beesel 11-2-2019
0

Ongeval trein busje Beesel 11-2-2019

Beesel – Een trein en een bestelbusje zijn maandagavond rond tien voor acht met elkaar in botsing gekomen aan de Bussereindseweg, bij de beruchte onbewaakte overweg.

Een inzittende van het bestelbusje, een 29 jarige man uit Helmond is gewond geraakt en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook was er een traumahelikopter ter plaatse, deze is inmiddels weer vertrokken. De hulpdiensten zoeken nog naar een vrouwelijk gewond slachtoffer. Mogelijk is zij door de klap uit het busje geslingerd. Er werd in de omgeving gezocht naar haar, na contact bleek dat zij niet betrokken was bij de aanrijding.

De trein kwam vanuit het noorden en reed richting Roermond. Het treinverkeer ligt door de aanrijding stil. Er rijden tot half twaalf tussen Reuver en Roermond geen treinen. Het ongeval gebeurde met een stoptrein van Arriva. Er zaten achttien reizigers in de trein. Zij zijn allen ongedeerd. Inmiddels is er een touringcar gearriveerd waar de reizigers mee naar hun bestemming worden gebracht. Alle inzittenden krijgen nazorg van ProRail.

Door de harde klap zat de motorkap van het bestelbusje, een witte Volkswagen Transporter, vast aan de trein.

tags: