Ondernemers Beverkoog erg ongerust na alweer brand – 112TV
Home video Ondernemers Beverkoog erg ongerust na alweer brand
0

Ondernemers Beverkoog erg ongerust na alweer brand

Ondernemers op het Alkmaarse bedrijventerrein Beverkoog maken zich veel zorgen na de brand die in de nacht van woensdag op donderdag twee bedrijven compleet in de as legde. Het is al de zoveelste brand in vier jaar tijd op het bedrijventerrein en de derde echt grote. Niemand raakte gewond maar de schade was weer enorm. Een autopoetsbedrijf en een garage gingen verloren.

Autohandelaar Birol Dulkadir vertelt mediapartner NH Nieuws dat er zeker veertien auto’s zijn verwoest of beschadigd. “Wij brengen hier altijd onze auto’s heen voor een poetsbeurt. Er stond ook een auto van mij binnen, maar die is compleet verwoest. Ik vind het vooral erg voor de eigenaar van het bedrijf. Hij is er kapot van. Die kan nu niets meer.”

In december ging ook een bedrijfsverzamelgebouw in vlammen op. Deze stond aan de Hazenkoog en bood onderdak aan twee garagebedrijven, een verhuurder van geluidsapparatuur en een meubelmaker. In februari werd een koffiebedrijf aan de Wezenkoog getroffen door brand. In 2016 was er ook al veel rampspoed op het bedrijventerrein. In mei dat jaar was een autoschadebedrijf de klos, in juni woedde er een grote brand in een bedrijvenpand aan de Otterkoog waarbij iemand levensbedreigend gewond raakte, en in oktober gingen drie auto’s in vlammen op bij Care Autoschade. En dan was in september 2018 nog¬†brand bij Theo van Baden Tweewielers, al was hier de oorzaak blikseminslag.

Dennis Burgering die kleding en spullen inzamelt voor Oost-Europa, zit direct naast het pand dat dinsdagnacht werd getroffen: “Ik moet maar eens goed naar mijn brandverzekering kijken. Ik kom er nu goed vanaf. Ik zit vlak naast het pand maar ik heb niet eens rookschade. Als ik dat wel had, had ik de boel kunnen ontruimen. Zo dicht bij de brand en ik heb helemaal niks. Dat moet een engeltje zijn.”

Jos Schilder van Zaanderwijk Bouw BV is ook erg ongerust. “Het aantal bedrijven slinkt wel op deze manier. Dit baart me enorm veel zorgen. Wij hebben een houttimmerwerkplaats en je wil toch door met je werk. Maar het wordt wel erg bedreigend zo. We hebben geluk dat de wind niet verkeerd stond. Het komt heel erg dichtbij op deze manier.”

tags: