MediaTV Classics: Ongeval met beknelling A20 Rotterdam – 112TV
Home video MediaTV Classics: Ongeval met beknelling A20 Rotterdam
0

MediaTV Classics: Ongeval met beknelling A20 Rotterdam

0

https://www.mediatv.nl/nieuws/23787/MediaTV-Classics–Ongeval-met-beknelling-A20-Rotterdam–video-.html

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega’s van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek ‘MediaTV Classics’ tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics: Ongeval met beknelling snelweg A20 Rotterdam

10 februari 1997 raakten meerdere voertuigen betrokken bij een ongeval op de snelweg A20. Op de afrit naar Capelle aan den IJssel ging het mis en ontstond een zogenaamde kop-staart aanrijding. Gezien er nog met hoge snelheid werd gereden op deze afrit was de klap behoorlijk voor alle inzittenden.

Alle hulpdiensten werden dan ook ter plaatse verzocht op directe hulp te verlenen. Onder de gewonden zat een inzittende langere tijd bekneld. Met redgereedschap werd de auto vakkundig van het dak ontdaan om in alle voorzichtigheid de gewonde uit het voertuig te halen. Middels een wervelplank gebeurde dit dan ook. Met spoed werd deze gewonde naar een ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk hebben de auto’s te weinig afstand bewaard in combinatie met de snelheid waardoor de aanrijding ontstond.

Editing: Ed Koorengevel – Camera: Video Duivestein

tags: