MediaTV Classics (1995): Beknelling bij ongeval bus met tram Claes de Vrieselaan Rotterdam – 112TV
Home video MediaTV Classics (1995): Beknelling bij ongeval bus met tram Claes de Vrieselaan Rotterdam
0

MediaTV Classics (1995): Beknelling bij ongeval bus met tram Claes de Vrieselaan Rotterdam

0

https://www.mediatv.nl/nieuws/21557/MediaTV-Classics–Beknelling-bij-ongeval-bus-met-tram-Claes-de-Vrieselaan-Rotterdam–video-.html
Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega’s van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden.

In de rubriek ‘MediaTV Classics’ tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics 1995: Beknelling bij ongeval bus met tram Claes de Vrieselaan Rotterdam (video)

Op 18 mei 1995 raakte een bedrijfsbusje verwikkeld in een verkeersongeval met letsel. Het busje kwam op de Rotterdamse Claes de Vrieselaan in botsing met een tram van het openbaar vervoersbedrijf RET. Hulpdiensten kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse, mede omdat er een beknelling was. De bestuurder van het busje moest dan ook door de brandweerlieden worden bevrijd uit zijn lastige positie.

Zwaar materiaal moest er aan te pas komen om de man te bevrijden. Per ambulance moest de man op transport naar een ziekenhuis voor onderzoek aan verwondingen. In de tram was ook letsel, ook daar moest een inzittende op brandcard het tramstel verlaten en richting het ziekenhuis. Nog wat andere passagiers lieten zich ter plaatse observeren door de verpleegkundigen.

Vermoedelijk zag de bestuurder van het busje de tram te laat, waardoor een botsing onvermijdelijk bleek. De politie heeft samen met de RET de aanrijding afgehandeld. Trams reden ten tijde van het ongeval een alternatieve route.

Editing: Ed Koorengevel – Camera: Video Duivestein

tags: