MediaTV Classics (1994): Frontale aanrijding op Doenkade Rotterdam – 112TV
Home video MediaTV Classics (1994): Frontale aanrijding op Doenkade Rotterdam

MediaTV Classics (1994): Frontale aanrijding op Doenkade Rotterdam

0

https://www.mediatv.nl/nieuws/22306/MediaTV-Classics–1994—Zwaar-ongeval-met-beknelling-Doenkade-Rotterdam–video-.html

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega’s van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek ‘MediaTV Classics’ tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics (1994): Zwaar ongeval met beknelling Doenkade Rotterdam

Tweede Kerstdag 1994 werden de hulpdiensten met spoed verzocht op de Doenkade in Rotterdam. Daar troffen de eerste voertuigen ter plaatse een zware aanrijding aan tussen twee personenauto’s.

De brandweer die moest het voertuig stabiliseren om de gewonde inzittende uit het voertuig te krijgen. Er was sprake van een bekneld slachtoffer die er dan ook uiterst voorzichtig uit het wrak moest worden geholpen door de hulpverleners. De schade bleek enorm aan de getroffen auto’s.

Vermoedelijk heeft het weer parten gespeeld aan deze aanrijding vanwege de gladheid. Met onbekend letsel vertrok de ambulance naar het ziekenhuis. De politie verrichte technisch onderzoek op de Doenkade om de oorzaak van het ongeval te kunnen achterhalen. Beide auto’s raakten total-loss.

Editing: Ed Koorengevel – Camera: Video Duivestein

tags: