MediaTV Classics (1994): Ernstig ongeval door ijzel Bosdreef Rotterdam – 112TV
Home video MediaTV Classics (1994): Ernstig ongeval door ijzel Bosdreef Rotterdam
0

MediaTV Classics (1994): Ernstig ongeval door ijzel Bosdreef Rotterdam

0

https://www.mediatv.nl/nieuws/22012/MediaTV-Classics–1994—Ernstig-ongeval-door-gladheid-Bosdreef-Rotterdam–video-.html

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega’s van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden.

In de rubriek ‘MediaTV Classics’ tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics (1994): Ernstig ongeval door gladheid Bosdreef Rotterdam (video)

Op 25 december 1994 raakte een voertuig van de weg op de Bosdreef in Rotterdam. Vermoedelijk speelde gladheid hierin een rol. De eerste hulpverleners ter plaatse zagen een ernstig gewonde bestuurder nog in het voertuig zitten welke ondersteboven op het asfalt lag. Haast was geboden. De brandweer kwam met spoed ter plaatse want er bleek sprake te zijn van een beknelling.

De ambulancezorg was met meerdere voertuigen ook ter plekke. Een speciaal team werd vanuit het ziekenhuis met spoed naar plaats ongeval vervoerd met een politiewagen. Dit team (nu Mobiel Medisch Team) is in staat op snel specialistische hulp te verlenen ter plaatse, nog voordat de gewonde in het ziekenhuis verder word behandeld. Uiterst voorzichtig werd de gewonde, nadat de auto was gekanteld, eruit gehaald door de hulpverleners.

Met onbekende verwondingen ging de autobestuurder de ambulance in richting ziekenhuis. De politie onderzocht de toedracht van het ongeval. Van de auto bleef weinig meer over.

Editing: Ed Koorengevel – Camera: Video Duivestein

tags: