Leerlingen PCC Fabritius terug na grote brand: "Ze hebben het mooi opgeknapt" – 112TV
Home video Leerlingen PCC Fabritius terug na grote brand: "Ze hebben het mooi opgeknapt"
0

Leerlingen PCC Fabritius terug na grote brand: "Ze hebben het mooi opgeknapt"

Leerlingen van het PCC Fabritius in Alkmaar zijn weer terug op hun oude school. Een grote brand verwoestte in februari een deel van de school. Tijdelijk moesten ze naar een noodlocatie en toen was er ook nog eens corona. Het schoolgebouw is opgeknapt en kwam maandag weer tot leven. “Het is alsof we weer in een nieuwe school starten”, aldus afdelingsleider Janneke van Laar tegenover mediapartner NH Nieuws.

De blauwe loper lag uitgerold voor de leerlingen van het PCC Fabritius, nu de zomervakantie erop zit. Bij binnenkomst verwelkomde afdelingsleider Janneke van Laar ze. “Jullie mogen eerst even jullie handen ontsmetten en dan doorlopen naar de aula”. Want het coronavirus heeft natuurlijk nog steeds impact. Volgens adjunct-directeur Robin Ooijevaar kan er veilig gewerkt worden. “Een geluk bij een ongeluk is dat ons luchtbehandelingssysteem na de brand helemaal schoon is gemaakt”, zo vertelde hij eerder aan NH Nieuws.

Er is hard gewerkt om de school klaar te hebben voor het nieuwe schooljaar. Dat lukte maar net, de nieuw gegoten vloeren lagen van het weekend nog te drogen. “Ik ben heel blij dat we weer hier zijn”, vertelt Janneke van Laar. “We hoeven niet meer uit dozen te leven. Het voelt als thuiskomen en het ziet eruit als nieuw.”

Het Open Leercentrum is echter nog niet gereed. Het lokaal, waar leerlingen zelfstandig kunnen werken, werd volledig verwoest door de aangestoken brand. “We bouwen nu een voormalig computerlokaal om zodat de leerlingen daar terecht kunnen. Alle kinderen hebben nu een chromebook dus we hebben minder computerlokalen nodig.”

Voor leerlingen Bart en Sophie is het fijn om weer in hun vertrouwde school les te krijgen. “Je weet waar de lokalen zijn. Dat was op de noodlocatie nog wel eens verwarrend”, vertelt Sophie. “En het is ook een stuk dichterbij.” En zo denkt Bart er ook over. “Het ziet er allemaal weer netjes uit. Ze hebben het hier mooi opgeknapt.”

tags: