Hulpdiensten ingezet bij ongeval met vrachtwagen op de A58 bij Moergestel – 01-05-2018 – 112TV
Home video Hulpdiensten ingezet bij ongeval met vrachtwagen op de A58 bij Moergestel – 01-05-2018

Hulpdiensten ingezet bij ongeval met vrachtwagen op de A58 bij Moergestel – 01-05-2018

0

Hulpdiensten ingezet bij ongeval met vrachtwagen op de A58 bij Moergestel, 01-05-2018.

Vrachtwagen lekt giftige stof na aanrijding met viaduct van de A58 bij Moergestel

MOERGESTEL – Dinsdagavond heeft er een ongeval plaatsgevonden onder het viaduct van de A58 bij Moergestel. Een vrachtwagen raakte van de weg en ramde het viaduct, enkele honderden meters verder kwam de vrachtwagen tot stilstand. Politie en brandweer werden met spoed opgeroepen om hulp te verlenen.

Bij het ongeval is de vrachtwagen, geladen met giftige stoffen, ernstig beschadigd geraakt waarna de giftige stof is gaan lekken. De vrachtwagen heeft een grote ravage op de snelweg achtergelaten. Bij het ongeval zijn geen andere weggebruikers betrokken geraakt, ook de chauffeur van de vrachtwagen is niet gewond geraakt. De hulpdiensten hebben de situatie veilig gesteld. Hierna kon worden begonnen met het bergen van het voertuig.

De vrachtwagen zou een onbekende hoeveelheid vliegas lekken. Dat zijn vaste en vloeibare verbrandingsresten in de vorm van deeltjes die met de rookgassen uit de vuurhaard worden meegevoerd. Vliegas staat erom bekend luchtvervuiling te veroorzaken.

Tijdens het ongeval is één rijstrook afgesloten geweest voor het verkeer. In beide richtingen zorgden het ongeval voor filevorming en vertragingen. De afwikkeling van het incident zal nog tot laat in de avond gaan duren. Eerst wordt de inhoud van de vrachtwagen overgepompt waarna deze kan worden getakeld op een dieplader om vervolgens afgevoerd te worden. Wat de precieze toedracht van het ongeval is geweest, is op dit moment nog onbekend.

Bron: www.district-brabant.nl

tags: