Grote uitslaande brand verwoest woningen Scheldestraat Deventer – 112TV
Home video Grote uitslaande brand verwoest woningen Scheldestraat Deventer
0

Grote uitslaande brand verwoest woningen Scheldestraat Deventer


DEVENTER – Rond 2:30 uur is er brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Scheldestraat in Deventer. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de woning en werd er direct groot opgeschaald. Naast de brandweer van Deventer werden korpsen uit Diepenveen en Twello ingezet.

De bewoner van het betreffende huis werd wakker van zijn rookmelders en kon op tijd het brandende huis verlaten. Hij waarschuwde de buren die daardoor ook tijdig buiten stonden. De bewoner heeft wel rook ingeademd en is daarvoor met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De brand is vermoedelijk op de begane grond begonnen en was bij het ontdekken al zo hevig dat er geen redden meer aan was. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse was kon niet worden voorkomen dat de brand doorsloeg naar de zolder en uit het dak. Na 45 minuten was de brand onder controle. De brandweer had daarna nog enkele uren nodig voor het nablussen.

De woning is volledig uitgebrand. Bij de direct naastgelegen woningen is de brand via het dak doorgeslagen. Deze beide woningen hebben grote rook- en waterschade en zijn ook onbewoonbaar. De 4e woning, het verst van de brand, heeft alleen rookschade.

Over de oorzaak is nog niets bekend. De brandweer gaat hier onderzoek naar doen. 3 van de 4 woningen in het blok zijn voor langere tijd onbewoonbaar. Voor de bewoners wordt een alternatieve woonruimte geregeld door de gemeente.

tags: