Grote uitslaande brand in loods Vorden – 112TV
Home video Grote uitslaande brand in loods Vorden
0

Grote uitslaande brand in loods Vorden

Grote brand legt bedrijfspanden in de as

Vorden -In een loods bij een autobedrijf in Vorden is dinsdagmiddag een grote, uitslaande brand ontstaan. Voor zover bekend is daarbij niemand gewond geraakt.

Het vuur ontstond rond 13.45 uur bij een autobedrijf aan de Handelsweg op het bedrijventerrein. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) wisten de aanwezige mensen tijdig het pand te verlaten, maar zouden in de loods wel meerdere auto’s staan. Het vuur sloeg echter over naar een naastgelegen pand waar plastic in verwerkt werd. Dat pand is volledig uitgebrand. De VNOG schaalde na aankomst snel op naar Grip 1 en zette in op het beschermen van nabijgelegen panden.

Bewoners van Vorden wordt aangeraden hun ramen en deuren gesloten te houden. Naar aanleiding van het vuur zijn bedrijven en woningen aan de Bedrijvenweg en Netwerkweg ontruimd. Het treinverkeer tussen Ruurlo en Vorden is gestremd en de N319 is afgesloten. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP2. Bij de brand zijn mogelijk asbestdeeltjes en roetdeeltjes vrijgekomen die nu neerdalen in Vorden en omgeving. De brandweer onderzoekt die mogelijkheid, en de omgeving is ruim afgezet

tags: