Grote inzet voor brand in zorginstelling – 112TV
Home video Grote inzet voor brand in zorginstelling
0

Grote inzet voor brand in zorginstelling

LEEUWARDEN – Aan de Sixmastraat ontstond donderdagmorgen brand op een balkon op de vierde verdieping.

De brandweer kreeg de melding van brand bij stichting de Noorderbrug om 06:19 als OMS alarm binnen, meteen gevolgd door een handmelding. Bij aankomst van de eerste brandweerwagen was er rook en vuur zichtbaar op een balkon op de vierde verdieping. Er werd meteen opgeschaald naar “middelbrand” en niet veel later naar “grote brand”.

Brandweerlieden van post noord en het korps van Marsum kwamen daarop ter assistentie ter plaatse. Bedrijfshulpverleners hadden de bewoners inmiddels weten te evacueren. Men werd opgevangen bij de autogarage tegenover het getroffen pand. Voor een betere coördinatie werd er opgeschaald naar Grip 1. Een commandovoertuig uit Drachten werd hiervoor ook ingezet. De brand die woedde in een kabelschacht op het balkon was snel onder controle.

Personeel van zeven ambulances was ter plaatse om opgevangen bewoners  en bhv-ers te controleren op rookinhalatie. Uiteindelijk hoefde niemand vervoerd te worden naar het MCL. Bewoners konden later weer terugkeren naar hun appartementen met uitzondering van de bewoner van het getroffen apartement. Stichting Salvage is ingezet voor hulp bij het afhandelen van de schade. Een schoonmaakbedrijf word ingezet om de getroffen verdiepingen weer leefbaar te maken.

Tijdens het bluswerk was de Sixmastraat en een deel van het Potmargepad afgesloten voor verkeer. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

tags: