Grote inzet Brandweer, Politie en Ambulances bij zwaar ongeval op de A58 bij Moergestel – 25-04-2017 – 112TV
Home video Grote inzet Brandweer, Politie en Ambulances bij zwaar ongeval op de A58 bij Moergestel – 25-04-2017
0

Grote inzet Brandweer, Politie en Ambulances bij zwaar ongeval op de A58 bij Moergestel – 25-04-2017

Grote inzet Brandweer, Politie en Ambulances bij zwaar ongeval op de A58 bij Moergestel, 25-04-2017.

Zwaar ongeval met vrachtwagen geladen met motorblokken op A58 bij Moergestel

Moergestel – De A58 tussen Moergestel en Oirschot is dinsdagavond in beide richtingen afgesloten geweest na een zwaar ongeval met een vrachtwagen en drie andere voertuigen. De vrachtwagenchauffeur raakte hierbij gewond.

De hulpdiensten werden rond 21:25 massaal opgeroepen voor een ongeval met beknelling, ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Ter plekke was er een vrachtwagen geladen met motorblokken gekanteld op de snelweg A58. Hierbij zijn de motorblokken uit de vrachtwagen geslingerd en op het wegdek terecht gekomen, een aantal rondvliegende motorblokken raakte ook auto’s. De ravage op de snelweg is dan ook enorm, motorblokken liggen honderden meters verspreid over het wegdek.

De chauffeur van de vrachtwagen moest door de brandweer uit zijn cabine bevrijd worden en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Een van de andere betrokken voertuigen was een auto van de hondenbrigade. De hond en de bestuurder moesten ook door de brandweer worden bevrijd. Wonder boven wonder vielen er geen ernstige gewonden bij dit ongeval.

Het verkeer stond uren vast voor het ongeval of moest omrijden via ‘s-Hertogenbosch, dit zorgde voor de nodige vertraging. De snelweg is tot 02:00 afgesloten geweest voor het verkeer, hierna is de snelweg weer gedeeltelijk vrijgegeven. Het zal nog enige tijd duren voordat de ravage is opgeruimd. De vrachtwagen is getakeld door grote kranen van het bergingsbedrijf. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Bron: http://www.district-brabant.nl/zwaar-ongeval-met-vrachtwagen-op-a58-bij-moergestel/

tags: