Grote inzet Brandweer, Politie en Ambulance’s bij zwaar ongeval op de A58 bij Moergestel 11-07-2016 – 112TV
Home video Grote inzet Brandweer, Politie en Ambulance’s bij zwaar ongeval op de A58 bij Moergestel 11-07-2016

Grote inzet Brandweer, Politie en Ambulance’s bij zwaar ongeval op de A58 bij Moergestel 11-07-2016

0

Grote inzet Brandweer, Politie en Ambulance’s bij zwaar ongeval (Middel HV) op de A58 bij Moergestel 11-07-2016

A58 weer open na heftig ongeluk bij Moergestel, twee zwaargewonden

MOERGESTEL – Een grote ravage op de A58 bij Moergestel. Iets voor halfnegen reed een vrachtwagen in op een file op de snelweg richting Eindhoven. Bij het ongeluk waren behalve de vrachtwagen drie auto’s, twee bestelbusjes, een bus en nog een vrachtwagen betrokken. Acht mensen raakten gewond, waarvan er twee zwaargewond zijn. De A58 richting Eindhoven was urenlang dicht. Rond halftwee ging de weg weer open.

Eerder dacht Rijkswaterstaat dat de weg niet voor drie uur weer vrij zou zijn, maar het opruimen van het ongeluk ging sneller dan verwacht. Ook is het politieonderzoek afgerond.

Hulpdiensten rukten maandagochtend iets voor halfnegen massaal uit naar de plek van het ongeluk. Vier van de acht gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Verkeer op de A58 stond sinds halfnegen compleet vast.

Vrachtwagen week uit
Een van de auto’s belandde op zijn kant. Deze auto zat helemaal in elkaar. Ook van een andere auto bleef weinig over, maar de inzittenden van beide auto’s waren aanspreekbaar na het ongeluk. De ravage op de snelweg is enorm. Op de weg werden witte schermen geplaatst. Er landden twee traumahelikopters. En een helikopter van de politie cirkelde boven de plek van het ongeluk om foto’s te maken.

Een ooggetuige vertelde vlak na het ongeluk dat ze een vrachtwagen voor zich uit zag wijken. Vervolgens zag ze rook, een bus die stilstond met daar tegenaan een auto en nog een auto tegen de vangrail. In een paar seconden was het volgens haar gebeurd. “Was ik honderd meter verder geweest dan was ik het misschien geweest”, zei ze geschrokken.

Omrijden via Den Bosch
Het verkeer stond na het ongeluk vast vanaf knooppunt De Baars. Tussen Tilburg Centrum-Oost en Moergestel stond verkeer ingesloten tussen de afrit en de plek van het ongeluk. Ongeveer anderhalf uur na het ongeluk werd een vluchtstrook tijdelijk vrijgegeven zodat deze auto’s de plek van het ongeluk konden passeren. Om kwart voor elf werd de weg weer helemaal afgesloten.

tags: