Grote brand verwoest woning rieten kap Beekbergen – 112TV
Home video Grote brand verwoest woning rieten kap Beekbergen
0

Grote brand verwoest woning rieten kap Beekbergen


De brandweer heeft vanochtend met man en macht kunnen voorkomen dat een woningbrand in Beekbergen uitliep op een bosbrand. Alle seinen gingen op rood toen in het bosrijke buitengebied een grote brand uitbrak in een rietgedekte villa. Vanwege de droogte vreesde de brandweer dat het vuur zou overslaan. Het huis is compleet verwoest. De brand brak, vermoedelijk door werkzaamheden, omstreeks 08.30 uur uit in een vrijstaand huis aan het Klein Paradijs. De hulpdiensten spraken vrijwel direct van een grote brand. Drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een extra waterwagen van de brandweer rukten uit om het vuur te bestrijden. Ook de korpsen van Deventer en Epe kwamen in actie.

Ondanks die inzet was het een kwartier na de melding al duidelijk dat er aan de woning weinig meer te redden viel. De brandweer probeerde het vuur nog van binnenuit te bestrijden. ,,Maar dit was te gevaarlijk. De woning stond volledig in brand. Het dak stortte even later in’’, stelt Frank Schipholt, woordvoerder van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). ,,Het huis moet dan ook als verloren worden beschouwd.’’ De woning is gelegen in een bos met onder andere veel dennenbomen. Vanwege de aanhoudende droogte en hoge vlammen vreesde de brandweer dat het vuur zou overslaan, waardoor een bosbrand kon ontstaan. ,,Het huis staat echt tussen de bomen, dus we hebben extra watertankwagens ingezet om de omgeving nat te houden’’, stelt de woordvoerder. Dat bleek succesvol: rond 10.00 uur was het vuur gedoofd en overslag voorkomen.

Tijdens de brand werden mensen in de omgeving nog gewaarschuwd dat er elders brandjes konden ontstaan door vliegvuur (brandende deeltjes die door de wind worden meegevoerd). Volgens woordvoerder Schipholt werden dergelijke brandjes tot op heden niet gemeld.