Grote brand verwoest loods Natuurmonumenten in de Naardermeer 🚒🚒🚒 – 112TV
Home video Grote brand verwoest loods Natuurmonumenten in de Naardermeer 🚒🚒🚒
0

Grote brand verwoest loods Natuurmonumenten in de Naardermeer 🚒🚒🚒


03-07-2011 – NAARDEN – Een grote brand heeft zaterdagnacht een houten loods van Natuurmonumenten in de as gelegd. Er vielen geen gewonden. Het gaat om de vroegere koeienstal van boer Pieterse, nu opslagruimte bij Stadzigt, het huidige bezoekerscentrum voor het Naardermeer. Er waren 35 brandweermannen uit de hele regio in touw aan de Voormeer in Naarden. In de loods naast Stadzigt bevonden zich onder meer werkmaterialen van de Naardermeer beheerders, waaronder een tractor. Die ging verloren evenals enkele fietsen, afrasteringen en balen hooi. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De brand werd even na middernacht ontdekt door een voorbijganger. Toen stond de boel al in lichterlaaie. Aanvankelijk bestond de vrees dat vliegvuur zou overslaan naar de pas gerestaureerde boerderij zelf, waar nu kantoor- en cursusruimten zijn. Twee belendende hooischuren werden voortdurend natgehouden.

Over de omvang van de schade is nog niets bekend. Politie noch brandweer wilde speculeren over de oorzaak. De brandweer had drie tankwagens en een hoogwerker ter plekke. Uit voorzorg was een ambulance aanwezig.

De hooibalen in het hart van de loods smeulden hardnekkig en langdurig. Pas later in de nacht werd het sein brand meester gegeven. Op de Voormeer stonden vele tientallen mensen om de brand te bekijken.

#grotebrand #naardermeer #Natuurmonumenten

tags: