Grote brand verwoest boerderij Zijldijk – 112TV
Home video Grote brand verwoest boerderij Zijldijk
0

Grote brand verwoest boerderij Zijldijk

0

Zijldijk –
De uitslaande brand die een boerderij aan de Kolholsterweg in Zijldijk woedde is onder controle. Drie aaneengeschakelde schuren zijn volledig door de brand verwoest. De brandweer wist een groot deel van het woonhuis te behouden. Ook een los staande schuur met twee brandstoftanks bleef gespaard.

Asbest
Door de brand is er mogelijk asbest vrijgekomen, dat wordt nu onderzocht. Mocht er inderdaad asbest zijn vrijgekomen levert dat niet heel veel problemen op, omdat de boerderij afgelegen ligt.

Brandjes in graanvelden
Door de boerderijbrand is wel een aantal kleine brandjes in naastgelegen gemaaide graanvelden ontstaan. Brandeweer Middelstum heeft samen met een aantal boeren de brandhaarden in het veld weten te blussen.

De brandweer werd even na half elf zaterdagmorgen gealarmeerd. In eerste instantie was er een te kort aan bluswater, De inzet van het schuimblusvoertuig van brandweer Delfzijl bracht uitkomst, met 9000 liter water kon de overslag naar de los staande schuur worden voorkomen. Daar naast werden twee dompelpompen ingezet om te zorgen voor voldoende bluswater. De rook was in de wijde omgeving te zien.

tags: