Grote brand legt leegstaande panden Hellevoetsluis in de as – 112TV
Home video Grote brand legt leegstaande panden Hellevoetsluis in de as
0

Grote brand legt leegstaande panden Hellevoetsluis in de as

In de nacht van zondag op maandag is een grote brand uitgebroken in een leegstaande woning aan de Westkade in Hellevoetsluis. Omstreeks 02:15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de brand, omdat de brand bij aankomst al uitslaand was schaalden zij verder op naar het sein “grote brand”.

Meerdere blusvoertuigen zijn ingezet om het vuur te bestrijden, echter kon niet worden voorkomen dat het vuur doorsloeg naar een tweede aangrenzende woning. Als gevolg van de brand stortte het dak van de woningen gedeeltelijk in, omdat de woningen reeds instabiel zijn en er sprake is van instortingsgevaar is er een afzetting gevormd.

Vanaf diverse kanten hebben brandweerlieden geblust, de brand is inmiddels onder controle maar veroorzaakt nog wel de nodige rookontwikkeling. Vanwege de rookontwikkeling die vrij kwam bij de brand zijn vijf naastgelegen woningen die nog wél bewoond zijn ontruimd door de hulpdiensten.

Naar de oorzaak van de brand zal op een later moment onderzoek worden verricht, brandstichting wordt hierbij niet uitgesloten. https://www.mediatv.nl/nieuws/24232/