Grote brand in binnenstad – 112TV
Home video Grote brand in binnenstad
0

Grote brand in binnenstad

0

In een studentenhuis aan het Lopende Diep in de binnenstad heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De eerste melding van de brand kwam rond 01.55 uur binnen. De brand was ontstaan op de begane grond. De vlammen sloegen uit het raam en op die manier kon het overslaan naar de eerste verdieping/ Al snel werd er opgeschaald naar grote brand waarop drie bluswagens, een hoogwerker en het grootwatertransport ter plaatse kwamen. Volgens een woordvoerder werd er snel opgeschaald omdat in eerste instantie onduidelijk was of er nog mensen in de woning aanwezig waren en daarnaast de brand moeilijk bereikbaar was.

Bewoners uit omliggende woningen werden geƫvacueerd. Zij werden opgevangen in een hotel in de buurt. Dankzij de inzet van verschillende hogedrukstralen waarbij er ook vanaf bovenaf vanuit de hoogwerker werd geblust kon rond de klok van 03.00 uur het sein brand meester worden gegeven. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan en hoe groot de schade is, is nog onbekend. Stichting Salvage komt ter plaatse om te helpen bij het afhandelen van de schade. Naar alle waarschijnlijk zijn een aantal woningen in het studentenhuis vanwege alle rook- en waterschade enkele dagen onbewoonbaar.

Groningen: Aan het Lopendediep hebben we opgeschaald naar grotebrand ivm de bereikbaarheid van het pand. Het voertuig wat hierbij word opgeroepen zal zich in de Muurstraat opstellen— Brandweer Groningen (@BRWGroningen) 27 september 2018

Foto: Erick Bakker Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
tags: