GRIP 2 ZEER GROTE BRAND bij Peute Papieren in Dordrecht! – 112TV
Home video GRIP 2 ZEER GROTE BRAND bij Peute Papieren in Dordrecht!
0

GRIP 2 ZEER GROTE BRAND bij Peute Papieren in Dordrecht!

Zeer grote brand (grip 1) bij Peute Papierrecycling aan de Veerplaat in Dordrecht.

Bij een papierrecyclingbedrijf op de Veerplaat in Dordrecht is maandagavond een grote uitslaande brand uitgebroken. Verschillende balen papier staan in brand. Er is GRIP 2 afgekondigd, vanwege de rookverspreiding en vallende roetdeeltjes.

Volgens de brandweer heeft de brand de grootte van een half voetbalveld. De brandweer is met veel materieel aan het blussen en waarschuwt dat de omgeving last kan hebben van de rook, die trekt richting gevangenis Dordtse Poorten. In de wijde omgeving dwarrelen roetdelen en verbrande stukjes papier naar beneden.

In de gevangenis is de ventilatie uitgeschakeld vanwege de rook. Ook in Zwijndrecht worden metingen verricht. De brandweer adviseert iedereen in de omgeving die last heeft van de rook om ramen en deuren te sluiten en eventuele ventilatie uit te zetten.

Er zijn grote pompen en een blusboot onderweg om extra water bij de brand te krijgen. Hoewel de brandweer opriep niet te komen kijken zodat hulpdiensten ongestoord hun werk kunnen doen, zijn er erg veel kijkers op de brand afgekomen.

De rookpluim is in de wijde omgeving zichtbaar, onder meer in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Sliedrecht en Papendrecht.