[Grip 1] Zeer grote brand Stationsweg Arkel – 112TV
Home video [Grip 1] Zeer grote brand Stationsweg Arkel
0

[Grip 1] Zeer grote brand Stationsweg Arkel

0

ARKEL – In een loods aan de Stationsweg in Arkel is zondagavond 11 juni een zeer grote brand uitgebroken. Het vuur werd rond 22.00 uur ontdekt, maar bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak.

De brandweer schaalde al snel op naar ‘grote brand’. Naast de brandweerpost Arkel werden onder andere ook Leerdam, Meerkerk, Hoornaar en Gorinchem opgeroepen om te assisteren bij de bluswerkzaamheden. Voor zover bekend is de loods onderdeel van een betonfabriek die niet meer actief is. De loods zou dan ook niet gebruikt worden. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. De brandweer zet tevens drie hoogwerkers in om te proberen andere loodsen op het terrein te behouden.

Update 22.40 uur
De brand is nog niet onder controle en de brandweer schaalt verder op naar ‘zeer grote brand’. Ook de brandweerposten Giessenburg, Sliedrecht en Papendrecht zijn onderweg. De brandweer adviseert om niet naar de brand te komen kijken en deuren en ramen voor zover mogelijk gesloten te houden in verband met de rookontwikkeling.

Tekst: ZHZactueel

tags: