[GRIP 1] Brandweer Heemskerk met spoed naar zeer grote brand Haarlem | 11/09/2019 – 112TV
Home video [GRIP 1] Brandweer Heemskerk met spoed naar zeer grote brand Haarlem | 11/09/2019
0

[GRIP 1] Brandweer Heemskerk met spoed naar zeer grote brand Haarlem | 11/09/2019


In een flatgebouw aan de Haarlemse Rudolf Steinerstraat is woensdagavond rond 22.45 uur een grote brand uitgebroken. Bij de brand is een persoon om het leven gekomen. De hulpdiensten hebben het complex ontruimd. Het gaat in totaal om 48 woningen, zei een woordvoerder brandweer. De brand is ontstaan door een explosie.

De overleden persoon werd aangetroffen in de woning waar de brand ontstond. Over de identiteit van het dodelijk slachtoffer is nog niets bekend. De politie doet momenteel onderzoek.

Een man die bij de flat aan kwam lopen is gevraagd zijn identiteitsbewijs te laten zien waarna hij in de boeien is geslagen en door de politie is meegenomen. Een woordvoerder van de VRK bevestigd dat er een man is aangehouden maar kan nog niet vertellen waarom.

Het vuur ontstond op de tweede etage. De vier woonlagen erboven en de woningen ernaast moesten worden ontruimd uit voorzorg. Er was veel rookontwikkeling. Rond 23.50 werd het sein brand meester gegeven. Het is nog onduidelijk waardoor de brand is ontstaan. Omwonenden zeggen gas te hebben geroken.

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem is later op de avond ter plaatse geweest om poolshoogte te nemen van de situatie. Nadat hij de flat had bezocht is hij ook bij de bewoners in het buurtcentrum geweest om deze te spreken.

Dieren
Bovenbuurvrouw Denise dacht dat er niemand in het bewuste appartement was. Ze vreest dat sommige van haar dieren de brand niet hebben overleefd. Ze heeft twee cavia’s, twee vogels, twee konijnen en een kat.

Explosie
In de buurt zijn verschillende getuigen die zeggen dat ze een gasexplosie hebben gehoord en/of een blauwe flits hebben gezien, wat ook op een explosie kan duiden. In de nacht van woensdag op donderdag bevestigt een woordvoerder dat er inderdaad een explosie is geweest. Het is niet duidelijk wat de oorzaak daarvan was.

De bewoners van acht appartementen worden in de nacht van woensdag op donderdag elders opgevangen. De buren stonden als groep bij elkaar. Een deel van de bewoners kon rond 0.30 uur de huizen weer in.

Hulpdiensten zijn massaal opgetrommeld, er werd opgeschaald naar Grip 1, dat geeft aan dat het een groot incident is waarvoor hulpdiensten intensief samenwerken. Uit voorzorg werd ook een traumahelikopter ingezet.

Bron: Haarlems Dagblad

Hoi! Ik ben Nikos en ik film hulpdiensten en incidenten.
Dit probeer ik altijd zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Ik hoop dat jullie mijn kanaal en content leuk vinden!

In deze video zie je:
– Slangenwagen 12-2160 Heemskerk
– Haakarmvoertuig 12-1082 + Slangenhaakarmbak 12-1064

Meldingen:
– 22:53 P1 BNH-05 (Middelbrand) Brand Woning (flat) Rudolf Steinerstraat Haarlem 122160
– 22:55 P1 BNH-05 (Peloton GWW) (Grote brand) Brand Woning (flat) Rudolf Steinerstraat Haarlem 121064 121082

– Facebook: https://www.facebook.com/HulpdienstenKennemerland/
– Instagram: https://www.instagram.com/nikos.112/
– Twitter: https://twitter.com/Kempen_nikos

©Nikos Filmt Dagelijks