GPTV: 24 jarige Leeuwarder komt om bij zeer grote brand – 112TV
Home video GPTV: 24 jarige Leeuwarder komt om bij zeer grote brand
0

GPTV: 24 jarige Leeuwarder komt om bij zeer grote brand


Bij de grote brand in het Leeuwarder stadscentrum is zaterdagavond een 24-jarige Leeuwarder om het leven gekomen. Ondanks het feit dat de politie telefonisch contact met hem had, kon de man niet gered worden.
Zaterdagmiddag en avond woedde de grote brand in het centrum van Leeuwarden. Om kwart over vijf brak de brand uit op de benedenverdieping van kledingbedrijf Freestyle op de Kelders 31. Er was direct sprake van een uitslaande brand. De meldkamer in Drachten gaf het sein middelbrand en dat werd al snel opgeschaald naar grote en zeer grote brand en later naar code Grip 1 en 2.
Het vuur verspreidde zich razendsnel naar de bovenverdieping met woningen en de naastgelegen bedrijfspanden met eveneens appartementen. Eén van de getroffen panden is kapsalon Knip-In van het Leeuwarder raadslid Wyb Feddema.

Er kwamen steeds meer hulpverleners naar het Leeuwarder stadscentrum. De bewoners werden opgevangen in Post Plaza op de Tweebaksmarkt.

Brandweerkorpsen uit heel Friesland bestreden het vuur. Een helikopter hield de brandhaard vanuit de lucht in de gaten en ook een crashtender van de Leeuwarder vliegbasis werd gealarmeerd. Het vuur verspreidde zich naar de daken van de panden. Toch was het uren na het uitbreken van de brand nog niet duidelijk of er nog mensen in de panden aanwezig waren.

Om half twee ‘s nachts werd in Post Plaza een persconferentie gehouden waarin loco-burgemeester Andries Eckhart onder meer vertelde dat een 24-jarige Leeuwarder om het leven was gekomen.

Politiewoordvoerder Cor Reijenga bevestigde op de vraag van onze verslaggever dat tijdens de brand nog telefonisch contact is geweest met de man die bij de brand is omgekomen. De brandweermensen konden hem echter niet bereiken.

Zondagmorgen werd rond 6 uur het sein Brand Meester gegeven. Bij daglicht was pas echt goed te zien hoe groot de ravage was. Van de panden aan de Kelders staat niet veel meer dan de gevels. Ook aan de achterzijde in de Poststraat is de schade enorm.
In de loop van de ochtend zou geprobeerd worden om het lichaam van het slachtoffer te bergen.

tags: