Ford garage getroffen door uitslaande brand – 112TV
Home video Ford garage getroffen door uitslaande brand
0

Ford garage getroffen door uitslaande brand

0

LEEUWARDEN – Een uitslaande brand heeft in de nacht van de dinsdag op woensdag omstreeks vier uur zware schade veroorzaakt aan de Ford garage op de Alexander Cohenwei.

De brand woedde voornamelijk in de showroom op de eerste verdieping. Tientallen auto’s gingen in vlammen op of raakten beschadigd door rook en bluswater. Het dak werd ook zwaar aangetast door het vuur. De eigenaar heeft nog diverse auto’s naar buiten kunnen rijden uit het showroomgedeelte op de begane grond. De brandweer gaf het sein “zeer grote brand” waarna assistentie volgde van de korpsen van Marsum, Grou, Harlingen, Menaldum, Drachten en Burgum. Meetploegen uit Tjalleberd verrichten metingen naar schadelijke stoffen in de rook die richting de wijk Westeinde trok. In verband met de rookontwikkeling werd er een NL-alert uitgegeven waarin werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Met behulp van het grootwatertransport uit Grou werd vanaf de Slauerhoffbrug water uit de Harlingertrekvaart gepompt voor de bestrijding van het vuur. De oorzaak van de brand is nog niet bekend maar de schade is groot.

Wegafsluiting

De Slauerhoffweg was tussen de Kelvinstraat en de Harlingerstraatweg lange tijd afgesloten in verband met de inzet van het grootwatertransport en gladheid door bevroren bluswater. De weg was om half twaalf weer berijdbaar voor autoverkeer.

tags: