Ernstig ongeval met groep motorrijders N344 Twello, traumaheli opgeroepen – 112TV
Home video Ernstig ongeval met groep motorrijders N344 Twello, traumaheli opgeroepen
0

Ernstig ongeval met groep motorrijders N344 Twello, traumaheli opgeroepen


TWELLO – Op de Rijksstraatweg (N344) bij Twello heeft zich vrijdagavond een ernstig ongeval voorgedaan waarbij minstens twee motorrijders betrokken zijn. Drie ambulances zijn naar de provinciale weg gekomen om hulp te verlenen. Ook een traumaheli werd opgeroepen. Het asfalt lag bezaaid met brokstukken en de weg was volledig afgesloten.

In eerste instantie zou een traumahelikopter vanaf vliegbasis Volkel aan komen vliegen, maar die is afgezegd. Een van de motorrijders werd na een eerste behandeling op straat met spoed naar het ziekenhuis in Deventer gebracht, de ander volgde niet veel later.

De precieze oorzaak van het ongeval is vooralsnog onduidelijk. De motorrijders reden met een groepje van 4 vanuit Twello in de richting van Deventer, waarbij volgens een getuige een van hen in de bocht de controle verloor en onderuit geleed. Een ander die er achter reed moest zijn voorganger vervolgens ontwijken, raakte de stoeprand en belandde tegen een boom. De 2 overige motorrijders van de groep kwamen niet ten val.

Volgens meerdere omstanders reden de motorrijders met veel lawaai en hoge snelheid door het dorp. Een buurvrouw die niet bij naam genoemd wil worden zegt de groep motoren hard hebben horen optrekken vanaf de rotonde, vervolgens met piepende banden horen remmen waarna een vreselijke klap volgde. Mede door het vele lawaai trok het ongeval veel bekijks vanuit de buurt.

tags: