Ernstig ongeval 2 vrachtwagens A50 Beekbergen, snelweg dicht – 112TV
Home video Ernstig ongeval 2 vrachtwagens A50 Beekbergen, snelweg dicht
0

Ernstig ongeval 2 vrachtwagens A50 Beekbergen, snelweg dicht

BEEKBERGEN – Ruim een uur lang was de A50 van Arnhem naar Apeldoorn donderdagmiddag afgesloten vanwege een ongeluk met twee vrachtwagens. De aanrijding veroorzaakte veel schade, maar wonderwel raakte niemand gewond. Het ongeluk gebeurde tussen de afslag naar Loenen/Hoenderloo en knooppunt Beekbergen. Daar botste even voor 16.00 uur een vrachtwagen hard achterop een andere truck. De cabine van de achterste vrachtwagen raakte enorm beschadigd.

Duizend engeltjes
Wonder boven wonder bleef de chauffeur ongedeerd. ,,Hij had duizend engeltjes op zijn schouder”, aldus de Officier van Dienst ter plaatse. De man kon zelf uit zijn cabine stappen en hoefde na controle in de ambulance niet mee naar het ziekenhuis. De traumahelikopter die was opgeroepen, werd dan ook al snel weer afgemeld. Direct na het ongeluk werden alle drie de rijstroken van de snelweg afgesloten. Rond 16.15 uur veroorzaakte dat een file van ruim 21 kilometer. Verkeer moest rekening houden met ruim twee uur vertraging en werd geadviseerd om te rijden. Aan de andere zijde van de A50 ontstond een kleine kijkersfile.

Omstreeks 16.20 uur werd het verkeer dat tussen de afslag Loenen/Hoenderloo en de plaats van het ongeval was vastgelopen via de linkerrijbaan langs het ongeval geleid. Vervolgens werd de snelweg vanaf de afrit Loenen/Hoenderloo afgesloten, zodat het verkeer daar de A50 kon verlaten.

Beide vrachtwagens konden niet meer verder rijden en zijn door een berger opgehaald. Rond 17.30 werd de weg gefaseerd opengesteld.

tags: